A masszázs hatásai

hátmasszázs
Izomlazító hátmasszázs

A masszázs számos mentális hatása közül a legjellemzőbbek:

 1. Stresszcsökkentés: A masszázs segíthet csökkenteni a stresszt és az idegességet, mivel segít a test és az elméjük ellazításában.
 2. Jobb hangulat: A masszázs segíthet javítani a hangulatot, növelve a boldogsághormonok (endorfinok és szerotonin) termelőd

A masszázs fizikai hatásai közül néhány a következő:

 1. Izomlazítás: A masszázs segíti az izomfeszültség és izomgörcsök enyhítését, javítja az izomzat rugalmasságát, ezáltal segít az izomfájdalom, merevség és mozgáskorlátozottság kezelésében.
 2. Jobb keringés: A masszázs segíti a vérkeringést és az oxigén- és tápanyagellátást a testedben, ami segíti a sejtek regenerálódását és az anyagcserét. Ez az egészséges bőr és szövetek támogatásával segít az általános egészség és jó közérzet fenntartásában.
 3. Csontok és ízületek egészségének javítása: A masszázs segíthet javítani az ízületek mozgékonyságát és csökkenteni a merevséget, ami segít az ízületi fájdalom, gyulladás és ízületi merevség kezelésében.
 4. Immunrendszer támogatása: A masszázs növeli a test immunrendszerének aktivitását, javítja az immunrendszer működését, és így segít a test ellenálló képességének növelésében.
 5. Stresszcsökkentés: A masszázs csökkenti a stressz szintet és az idegességet, ami segít a szív- és érrendszeri problémák, valamint az emésztési és alvászavarok kezelésében.

A masszázs rengeteg különböző típusát ismerjük, amelyek közül néhány a következő:

 1. Svéd masszázs: Ez a leggyakoribb masszázs típus, amely a nyugati orvoslásból ered. Enyhe nyomást és hosszú simító mozdulatokat használ a stressz csökkentése és az izomfeszültség enyhítése érdekében.
 2. Mélyszöveti masszázs: Ez a masszázs típus mélyebb nyomást alkalmaz az izmokban és az ízületekben, ahol a feszültség és a fájdalom leggyakrabban jelentkezik. Az izmok alapos eltávolítása érdekében, a masszőr gyakran hosszabb időt tölt az adott területen.
 3. Thai masszázs: Ez a masszázs a thai hagyományokból ered. A masszőr többnyire nyújtó mozdulatokat, nyomást és testhelyzeteket használ, hogy megnyissa és elengedje a test energiáit.
 4. Reflexológia: Ez a masszázs típus a test bizonyos pontjain, például a talpon, az ujjakon és a fülekön végzett nyomást használja, hogy javítsa az általános egészséget és jólétet.
 5. Lomi Lomi masszázs: Ez a hawaii masszázs az egész testre kiterjedő simító és gyúró mozdulatokat használ, hogy segítse az energiák mozgatását, a feszültség és a stressz enyhítését, valamint az általános relaxációt.
 6. Sportmasszázs: Ez a masszázs az aktív sportolók számára készült, hogy segítsen a teljesítmény javításában, az izomfájdalom és sérülések enyhítésében, valamint a regenerációban. A masszőr általában intenzívebb mozdulatokat alkalmaz, hogy hatékonyabban kezelje az izmokat és a szöveteket.

Ezen kívül még számos más masszázs típus is létezik, amelyek mindegyike különböző technikákat, nyomásokat és mozdulatokat használ az egészség és a jó közérzet javítása érdekében.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük