gyógyfürdő

Amiért híres a hévizi termálvíz

A Hévízi gyógyvíz egyedülálló természeti kincs, melynek összetétele és hatásai már évszázadok óta vonzzák az embereket. A Hévízi-tóban található gyógyvíz forró vizű forrásokból táplálkozik, amelyek vulkanikus eredetű ásványi anyagokban gazdag földtani rétegekből származnak. A gyógyvíz hőmérséklete átlagosan 33-35 fok között mozog, ami ideális a fürdőzők számára.

A hévízi termálvíz összetétele

A Hévízi-tó gyógyvíze egyedülálló összetételének köszönhetően világszerte elismert gyógyhatással bír. A víz ásványi anyagokban és gázokban gazdag, melyek együttesen járulnak hozzá a gyógyító hatáshoz.

Főbb ásványi anyagok:

 • Kalcium: A kalcium fontos szerepet játszik a csontok és fogak egészségének fenntartásában, segíti az izomműködést és az idegrendszer működését.
 • Magnézium: A magnézium elengedhetetlen a szervezet számos biokémiai folyamatához, hozzájárul az izomfeszültség csökkentéséhez, a stressz leküzdéséhez és a pihenéshez.
 • Hidrogén-karbonát: A hidrogén-karbonát semlegesíti a gyomorsavat, segíti az emésztést, és gyulladáscsökkentő hatással bír.
 • Kén: A kén fontos szerepet játszik a kollagéntermelésben, a bőr rugalmasságának megőrzésében, és gyulladáscsökkentő hatással bír.

Főbb gázok:

 • Széndioxid: A széndioxid javítja a vérkeringést, tágítja az ereket, és serkenti a sejtanyagcserét.
 • Kénhidrogén: A kénhidrogén gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír, segít az izomlazításban és a regenerációban.
 • Radon: A radon serkenti a vérkeringést, javítja az immunrendszer működését, és fájdalomcsillapító hatással bír.

A Hévízi-tó gyógyvize ezen ásványi anyagok és gázok szinergikus hatásának köszönhetően hatékonyan alkalmazható a következők kezelésére:

 • Mozgásszervi betegségek (ízületi gyulladás, reuma, csontritkulás)
 • Bőrbetegségek (pikkelysömör, ekcéma)
 • Légzőszervi betegségek (asztma, hörgőgyulladás)
 • Emésztőrendszeri betegségek
 • Nőgyógyászati betegségek
 • Idegrendszeri betegségek
 • Stressz és kimerültség

A Hévízi-tóban fürdőzésen kívül iszappakolást és gyógymasszázst is alkalmaznak a gyógyhatás fokozására.

Fontos megjegyezni, hogy ez a tó nem mindenki számára javasolt. A fürdőzés előtt konzultáljon orvosával, ha bármilyen egészségügyi problémája van.

A Hévízi gyógyvíz rendkívül pozitív hatással van az idegrendszerre is, segítve a stressz és szorongás csökkentését. Emellett serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét és támogatja az immunrendszer működését is.

A reumások mindenünnen érkeznek

Az egészségmegőrzés mellett a hévízi gyógyvíz kiválóan alkalmazható különböző mozgásszervi panaszok kezelésére is. Az ízületi gyulladások, reumás panaszok vagy akár sérülések rehabilitációjának részeként is hatékony lehet a vízzel történő kezelés. Fontos megemlíteni, hogy a Hévízi gyógyvíz nemcsak testileg, hanem lelkileg is jótékony hatással lehet az emberekre. A nyugodt környezet, a kellemes vízhőmérséklet és az ásványi anyagok harmonizáló ereje segít ellazulni és feltöltődni.

Összességében elmondható, hogy a Hévíz gyógyvíze rendkívül sokoldalú természeti gyógymód, melynek használata mind fizikailag, mind mentálisan javíthatja az ember egészségét és jóllétét. Érdemes tehát időt szánni arra, hogy megpihenjünk és regenerálódjunk ebben az egyedülálló természeti csodában.

Elolvasásra ajánlom:

A gyógyfürdőben masszázs kérhető

Honlapunkon a masszázs fajtáit ismertetjük. Például:

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük