Test és Lélek

Test és Lélek

A masszázs fogalma

Masszázs olajok - Egészség, masszázs

A masszázs olyan manuális terápiás módszer, amely során különböző technikákat alkalmaznak az izmok és a szövetek stimulálására, nyújtására, nyomására vagy rezgésére. A célja az, hogy enyhítse a feszültséget, a stresszt, a fájdalmat és javítsa az általános fizikai és pszichológiai jólétet.

A masszázs során a terapeuta speciális technikákat alkalmazhat, például dörzsölést, simítást, nyomást, ütögetést és vibrálást. Az egyes technikák kiválasztása és alkalmazása függ a kezelendő problémától és a páciens egyedi igényeitől.

A masszázs széles körben alkalmazható a test különböző területein, például a hát, a nyak, az arc, a fej, az alsó végtagok és a kezek masszírozására. Számos egészségügyi előnnyel járhat, mint például a vérkeringés javítása, az izmok rugalmasságának és mobilitásának növelése, a stressz és az érzelmi feszültség csökkentése, az alvás javítása, valamint a szervezet általános relaxációja.

Részletesebben a hatásokról: A masszázs hatásai

Masszázs, egészség, ellazulás

Halk zene duruzsol, finom illatok lengnek a levegőben, puha kéz indul útjára a testünkön – masszázs szalonban vagyunk.
Test és lélek nyugalma tölt bennünket el.
A világzene mindezt elősegíti, halkan duruzsolja a fülünkbe: lazulj el!
A masszőr könnyű mozdulatokkal kezdi, megkomponált útvonalon halad, s a mozdulatok intenzitása fokozatosan erőteljesebbé válik.
Ez, hogy úgy mondjam, a sztenderd.
(Mert gondoljunk csak a thai masszázs képeire, szinte kifacsarják az embert, akár a fájdalomig fokozva az ízületek terhelését.)

Elillanó hétköznapi gondok. Csak a nyugalom, a jó érzések, a gyógyulás van itt. A kenőcsök, a speciális eszközök bevetése, például a köpölyözés mind-mind a gyógyulást szolgálják.
Kell egy jó masszázs!
Például Pécsett – Masszázs Pécs

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük